Asiantuntijalausuntoja

Gotland Ring Ab

Skid Tyre luo parhaan mahdollisen liukkaan kelin simuloinnin. Kitkakerroin luo todenmukaisen liukkaan kelin tunteen, ja se soveltuu kaikentasoisille kuljettajille ja koulutusohjelmistoihin. Gotland Ring ja driverdevelopment.org valitsi käyttöönsä Skid Tyre -ajon, sillä teknisesti varmempaa ja todenmukaisempaa liukkaan kelin simulointia ei voi luoda millään muulla vaihtoehtoisella tavalla. Lisäksi sen ympäristöystävällisyys on tärkeää sekä Gotland Ringille että sen monille käyttäjäryhmille.

Alec Arho Havrén
MIM/MBA
CEO/Founder
Gotland Ring - www.gotlandring.com


Pääkouluttaja ja kilpa-autoilija Alec Arho Havrén on Gotland Ringin perustaja. Hänen koulutuspiiriinsä kuuluvat mm. Ruotsin poliisi, kansainvälinen autoteollisuus ja huippukilpakuljettajat. Monivuotinen Safety-, Eco- ja Racing Driving -kouluttaja Suomessa, Saksassa ja Ruotsissa.

Yli 10 vuoden kokemus Volvo ja Renault Safety & Eco Driving -pääkouluttajana
(tuotteen kehittäjä/suunnittelija).National Traffic Police of Finland, Finnish Police Driving Training Center

Skid Tyre -rengas on tervetullut uutuus ja vaihtoehto eritasoisissa autonkuljettajakoulutuksissa käytettäväksi. Skid Tyre -rengas on liukas muttei menetä luistaessakaan kokonaan pitävyyttään. Kuljettajalla on mahdollisuudet palauttaa ajoneuvo luistotilanteista hallintaansa toimiessaan oikein. Ohjauksen myöhästyminen ja muut virhetoiminnot kostautuvat. Skid Tyre -rengas mahdollistaa pitävyyden kautta hallittujen liike-energian ääriolosuhdeharjoitusten toteuttamisen maltillisilla ja turvallisilla nopeuksilla. Ajotuntuma on aito, ja ajoneuvossa mahdollisesti olevan ESC-järjestelmän toimivuus ja hyödyntäminen korostuvat.

Poliisien ajokoulutuskeskus
Autokoulutuksen johtaja

Veli-Matti Reinilä